voortgang competities update 2 december

De KNVB heeft besloten de competities voor de categorie B tot de winterstop door te laten gaan. De categorie A (waar allleen Leunen 1 ondervalt) wordt stilgelegd.

Lees hieronder het volledige bericht van de KNVB van 2 december

Bericht KNVB

Vanmiddag werd bekend dat het Kabinet de sluitingstijd niet wil opschuiven naar 20.00 uur, zoals die voor de (andere) essentiële sectoren wel geldt. Met de huidige coronamaatregelen is het ons niet toegestaan om na 17.00 uur te voetballen op de sportaccommodatie, terwijl trainen voor die tijd voor veel kinderen en de meeste volwassenen doordeweeks niet haalbaar is. Dit kan consequenties hebben voor de competities in het weekend. Voor komend weekend hadden we al eerder een besluit genomen maar voor de wedstrijden van 11, 12, 18 en 19 december speelden er nog twee factoren. Inmiddels zijn die duidelijk en is over de overige twee speelrondes tot aan de winterstop een beslissing genomen.

Medisch advies
We hebben advies aangevraagd bij het Voetbal Medisch Centrum over het spelen van wedstrijden in het weekend, terwijl er doordeweeks niet getraind kan worden. Hierbij is er onderscheid gemaakt tussen categorie A en categorie B. Bij het eerste is de intensiteit bij wedstrijden hoog en dient de training niet alleen als tactische maar ook als fysieke voorbereiding. Niet trainen bij deze groep zou voor een langere periode zeer onlogisch en onverantwoord zijn. Bij Categorie B ligt de intensiteit bij wedstrijden aanmerkelijk lager. Trainen gebeurt minder frequent en minder intens. Als we voor deze categorie niet alleen de trainingen maar ook nog de wedstrijden schrappen, dan wordt het risico op bewegingsarmoede groot.

Verantwoord
Altijd voetballen mits dat verantwoord is; samen met de gehele sportsector, willen wij vooral in mogelijkheden blijven denken en tevens het medische advies leidend laten zijn bij de beslissing over de aankomende programma’s. Voor de categorie A is daarom besloten om vanaf maandag 6 december de competities tot aan de winterstop stil te leggen. Mochten teams toch tussen 05.00 en 17.00 uur kunnen trainen en het hierdoor verantwoord vinden om op vrijwillige basis competitiewedstrijden in te halen, dan kan dit in onderling overleg worden geregeld, door jullie zelf. In de B-categorie blijft het programma voor de weekenden van 11, 12, 18 en 19 december staan, zodat er in elk geval eenmaal per week lekker kan worden gevoetbald. Ook voor de categorie B geldt dat in onderling overleg wedstrijden ingehaald kunnen worden.

Mocht een wedstrijd niet door kunnen gaan de komende weekenden, geef dit dan zo snel mogelijk door via KNVB Contact onder vermelding van de wedstrijd en het wedstrijdnummer.

Op bijgaande https://www.knvb.nl/assist-bestuurders/leden/blijf-voetbalfit pagina hebben we voor jullie wat informatie verzameld over hoe jullie de leden bij de club kunnen blijven binden en ook wat trainingsvoorbeelden. We kunnen ons voorstellen dat de vaste trainers niet allemaal in de mogelijkheid zijn om training te geven. Met de voorbeelden kunnen hopelijk ouders aan de slag, zodat er verantwoord kan worden getraind.

Het doel is om alle competities na de winterstop (half januari 2022) te hervatten, maar uiteraard is dat afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland en de maatregelen.

Het kabinet heeft aangegeven dat er op 14 december een nieuw meetmoment is, hierna zullen wij weer bij jullie terugkomen met eventuele nieuwe informatie over het vervolg van de verschillende competities.

Bezoek zwarte pieten JO7

Zaterdag 27 nov. kregen de JO7 voetballertjes bezoek bij SV Leunen van een aantal zwarte pieten. Alle voetballertjes kregen pepernoten, snoepzak en een cadeaubon voor een gratis pannenkoek bij Pannenkoekenhuis 'De Perdstal'
De iets oudere jeugd kreeg deze verrassing in de schoen…iedereen ondanks deze tijd fijne dagen gewenst!!

Klik hier voor het fotoalbum
 
DSC06446

Update coronaregels per 28 nov. en voortgang competities

Zoals de regering bekend heeft gemaakt kunnen er 's avonds geen trainingen en wedstrijden meer plaatsvinden.
Deze maatregelen van het kabinet gelden voor 3 weken en gelden in ieder geval tot 19 december 2021. Na 17:00 uur moeten de sportaccommodaties dicht zijn.

Update voortgang competities per 29 november
Hieronder de berichtgeving van de KNVB. Categorie A betreft bij Leunen alleen Leunen 1. Alle overige senioren- en alle jeugdteams vallen onder de categorie B

Bericht KNVB per 29 november
De maatregelen om het aantal coronabesmettingen te laten afnemen blijven elkaar opvolgen. Zoals vrijdag al gecommuniceerd heeft het besluit om alle sportlocaties om 17.00 uur te sluiten een enorme impact op het voetbal. Onze gedachte was en is nog steeds: Voetballen (bewegen) is en kan gezond. We willen er daarom alles aan doen om zoveel mogelijk te blijven voetballen in competitieverband, mits dit medisch verantwoord is want als er niet voldoende getraind kan worden, dan levert het spelen van (alleen) wedstrijden vroeg of laat blessures op. Verder moeten we ook rekening houden met een ordentelijk competitieverloop én de extra druk op de verenigingen. Want we begrijpen goed dat het openhouden van de club veel van jullie vrijwilligers vraagt.

Het bovenstaande heeft ons voor komend weekend (4/5 december) tot het volgende besluit gebracht:

Veldvoetbal

Verschil Categorie A en B


De huidige situatie vraagt om verschillende scenario’s voor de competities. Want we moeten in beweging blijven, zowel voor onze gezondheid als ook om het verenigingsleven in stand te houden.

We maken een onderscheid tussen categorie A en B omdat in de categorie A het belang van een goed competitieverloop essentieel is om uiteindelijk tot promotie/degradatie te kunnen komen. In de categorie B vinden we het belangrijk dat pupillen, junioren en senioren hun wedstrijden kunnen blijven spelen, zeker nu de trainingsmogelijkheden beperkt zijn.

Besluit categorie A: (met uitzondering van de Eredivisie en de beloften vrouwen)
Komend weekend, 4 en 5 december, vervalt het reguliere competitieprogramma bij de jeugd en senioren. Daarentegen zien wij graag dat zoveel mogelijk van de inhaalwedstrijden gespeeld gaan worden om de verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden te verkleinen. Hierbij doen we dus een beroep op die clubs die de afgelopen periode al een achterstand in aantal gespeelde wedstrijden hebben opgelopen, om in deze bijzondere periode toch een wedstrijd te spelen. Mocht jouw vereniging van mening zijn dat het niet verantwoord is om deze week met beperkte trainingsmogelijkheden af te sluiten met een inhaalwedstrijd, geef dit dan zo snel mogelijk door via KNVB Contact. Dit geeft ons de mogelijkheid om mogelijk een andere wedstrijdcombinatie in te plannen. Het uiterste moment om een wedstrijd af te zeggen is donderdag 2 december 16.00 uur.

De doordeweekse wedstrijden worden uit het programma gehaald.

Besluit categorie B:
In de categorie B handhaven we dit weekend, 4/5 december, het reguliere programma voor jeugd en senioren. Uiteraard denken we mee met teams of verenigingen die niet willen voetballen. Afhankelijk van de uitkomsten van het debat van de Tweede Kamer, nemen we een besluit over het programma van 11/12 december en 18/19 december. Vanuit de combinatie van (on)mogelijkheid van trainen en het medisch advies hoe verantwoord het per leeftijd is om zonder training een wedstrijd te spelen, zullen we de keuze maken om wel of geen wedstrijden te plannen. Mochten er problemen in de bezetting van wedstrijden ontstaan, doordat een categorie A team nu thuis speelt in plaats van uit dan gaat de wedstrijd van de categorie A voor de categorie B.

De doordeweekse wedstrijden worden uit het programma gehaald.

Resterend verloop competitie tot Kerst
Afhankelijk van de besluitvorming in de Tweede Kamer deze week, nemen we een besluit over het doorgaan van de competitie op 11/12 december en 18/19 december. Op basis van de mogelijkheden om te trainen, wellicht na het debat toch tot een later tijdstip dan 17.00 uur, maken we de keuze om competities stil te zetten, inhaalwedstrijden te faciliteren of een regulier programma te organiseren.

 


Maatregelen / richtlijnen corona SV Leunen per 18 november

Tijdens de persconferentie van vrijdag 12 november heeft het kabinet, vanwege de sterk oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames, nieuwe maatregelen afgekondigd. Helaas raken deze maatregelen ook de sportsector en dus ook ons als vereniging.

Het kabinet maakte bekend dat per 13 november 18.00 uur de volgende maatregelen van kracht zijn op ons sportcomplex:

 • Publiek is niet toegestaan.
  Alleen mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, kunnen toegang krijgen tot het sportcomplex. Denk hierbij aan trainers, coaches, teammanagers, scheidsrechters, strikt noodzakelijke rijouders, wedstrijdbegeleiders, commissiediensten en verenigingsfunctionarissen.
   
 • In z’n algemeenheid roepen wij op om het aantal rijouders tot een minimum te beperken. Rijouders die jonge sporters vervoeren naar een wedstrijd van een uitspelend team zijn in dat geval functioneel aanwezig; zij hoeven in dat geval geen CTB (coronatoegangsbewijs) te tonen en mogen langs de lijn plaatsnemen en/of (na vertoon van CTB) ook in de sportkantine

 • Het horecagedeelte in het verenigingsgebouw (sportkantine) mag tot 20.00 uur open zijn voor iedereen die op de vereniging aanwezig mag zijn. Er zal ook controle plaatsvinden op het bij hebben van het CTB.
   
 • Iedereen van 13 jaar en ouder moet bij controle een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen tonen voordat het vereniginggebouw wordt betreden.
  Uitzondering op deze regel vormen de mensen die vanwege het uitvoeren van hun functie (bv coach (uit en thuis), trainer, barbeheerder of andere vrijwilliger) op de vereniging aanwezig zijn. Zij zijn vrijgesteld van deze verplichting.

  Let op: rijouders hebben geen functie in het clubhuis en tonen dus wel een CTB bewijs voordat ze het clubhuis kunnen betreden.

 • Voor iedereen tot 13 jaar geldt de CTB-verplichting niet! Kinderen kunnen dus gewoon gebruik maken van alle faciliteiten, zonder CTB.

 • Door de weeks is de sportkantine gesloten behoudens voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn.
 • In het horecagedeelte van het verenigingsgebouw zijn vaste zitplaatsen aangewezen.
   
 • Wedstrijden en trainingen zijn ook na 20.00 uur toegestaan.
   
 • Houd je – als je niet aan het voetballen bent – aan de geadviseerde 1,5 meter afstand (vanaf 13 jaar).
  Ook langs de lijn, in de dug-outs, in afstand tot de spelbegeleiders en trainers of tijdens een bespreking op het veld.
 • Iedereen mag sporten in de buitenlucht (trainen en wedstrijden spelen) zonder coronatoegangsbewijs (CTB).
   
 • Per vereniging kan de uitvoering verschillen. Alle verenigingen doen hun best om de maatregelen goed in te vullen. Respecteer dat en volg de regels. Gebruik daarbij ook je gezond verstand en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Programma jeugd JO13 t/m JO8 2e fase bekend

De KNVB heeft de programma's voor de 2e fase najaar voor jeugd JO13 t/m JO8 bekend gemaakt.

Klik hier voor het totaal programma van de jeugd.

Klik hier voor de competitieschema's JO13 t/m JO8