Richtlijnen corona SV leunen

Wij als SV Leunen (alsmede de KNVB) volgen de regels op die door NOC-NSF zijn opgesteld, het protocol verantwoord sporten. Klik hier voor de laatste versie van dit protocol.

Berichten per 16 oktober 2020
- Alle jeugd en senioren wedstrijden zijn afgelast t/m 11 november
- Alle kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
- De rijksoverheid heeft bepaald dat spelers t/m 17 jaar mogen sporten in teamverband en onderlinge trainingswedstrijden mogen spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club.
- bij 18 jaar en en ouder is dit in groepen van maximaal van 4 spelers en op 1,5 m1 afstand van elkaar
- Voor de spelers t/m 17 jaar geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training.

Berichten per 29 september 2020

- de kantine is tot nader order gesloten op trainings- en wedstrijddagen;

Toeschouwers
- toeschouwers zijn bij thuiswedstrijden en trainingen niet welkom op het sportpark;
- bij wedstrijden van jeugdleden t/m O19 vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen op het sportpark blijven kijken naar de wedstrijd. We gaan ervan uit dat de bezoekende club met het aantal chauffeurs verantwoord mee omgaat. Als we zien dat de bezoekende club met onnodig veel chauffeurs langs de lijn staat, gaan we hier een maximum aan stellen.
- ouders van onze eigen jeugdspelers die hun kinderen met de auto naar het sportpark brengen, zijn niet welkom op het sportpark.

Spelers
- geblesseerde spelers nemen geen deel aan de wedstrijd / training en hebben geen noodzakelijke rol bij het organiseren van de wedstrijden en zijn daarom niet welkom op het sportpark.
- na afloop van de training/wedstrijd verlaat iedereen zo snel mogelijk de sportaccommodatie. Zij blijven dus ook niet kijken naar een andere training/wedstrijd na afloop omdat zij dan worden gezien als toeschouwers.

Berichten per 26 augustus 2020

Gebruik kleedlokalen en douches
Kleedlokalen en douches kunnen gebruikt worden door de jeugd t/m JO17. Hierin zijn geen beperkingen. Voor jeugd JO19 en senioren geldt onderling de 1,5 m1 maatregel in de kleedlokalen en douches, dus met maximaal 8 in het lokaal.
Wij als SV leunen faciliteren het douchen, wij zullen echter niets verplichten en geven hierin ook geen advies. Als er jongeren of ouders van kinderen zijn die niet willen douchen dan hebben ze hierin zelf de keus.

Vervoer spelers naar uitwedstrijden van alle 13-jarigen en ouder
Onderstaand is advies van de rijksoverheid:
Rijden met de auto Ik rijd met de auto. Kan ik mensen meenemen die niet tot mijn huishouden of gezin horen?
Ja. U kunt in de auto zitten met mensen uit een ander huishouden. Dan is het advies een mondkapje te dragen. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen. Ook als zij niet tot hetzelfde huishouden horen.
Als u alleen in uw auto rijdt of met mensen uit uw eigen huishouden, dan hoeft u geen mondkapje te dragen.

Als club houden we ons aan de adviezen van de rijksoverheid. Het is een advies, geen verplichting.
Echter: indien √≠emand in die auto wil dat er een mondkapje gedragen wordt in de auto, dient iedereen in die auto dat te doen. Iedereen heeft dit te respecteren van elkaar. Je kunt niet in ieders  persoonlijke situatie kijken. Dus onze tip is, neem uit voorzorg een mondkapje mee.

We hopen hierbij op ieders begrip en medewerking!

Bestuur SV Leunen