Richtlijnen corona SV leunen

Wij als SV Leunen (alsmede de KNVB) volgen de regels op die door NOC-NSF zijn opgesteld, het protocol verantwoord sporten. Klik hier voor de laatste versie van dit protocol.

Bericht per 24 juni
Vanaf zaterdag 26 juni is er weer publiek op het sportpark toegestaan. Wel dient het publiek zich aan de onderlinge afstand van 1,5 m1  te houden. Ten aanzien van het trainen en spelen van wedstrijden zijn bij senioren en jeugd zijn alle beperkingen opgeheven.

Bericht per 28 mei 2021

Vanaf zaterdag 5 juni voert de overheid verdere versoepelingen door. Dit betekent kort samengevat dat vanaf 5 juni:
- KNVB regiocup wordt georganiseerd voor de jeugdteams t/m JO17.
- voor alle senioren- en jeugdteams geen beperkingen meer zijn t.a.v. trainen
- kleedlokalen weer gebruikt mogen worden

De regel dat geen toeschouwers bij wedstrijden en trainingen aanwezig mogen zijn blijft nog wel gelden. Alleen personen die een rol hebben bij het organiseren van wedstrijden en trainingen zijn toegestaan.


Onderstaand het bericht dat we van de KNVB hebben ontvangen op 28 mei:

Goed nieuws. Het demissionair kabinet heeft vrijdagavond aangekondigd de coronaregels met ingang van 5 juni te versoepelen. Jeugdwedstrijden tussen teams van verschillende verenigingen zijn dan weer volledig toegestaan en voetballers van 27 jaar en ouder mogen weer normaal trainen.

Regiocup jeugd start op 5 juni
De aangekondigde versoepelingen betekenen dat we op zaterdag 5 juni kunnen starten met de KNVB Regiocup voor jeugdvoetballers! We zijn er heel blij mee dat het eindelijk weer mag: het spelen van echte wedstrijden tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen. En dat is natuurlijk waar voetballers het meeste plezier aan beleven! De KNVB Regiocup wordt gespeeld in de volgende speelweekenden: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni. Maandag 31 mei aan het einde van de dag publiceren we het programma in Sportlink en de Voetbal.nl-app.

Helaas gelden de versoepelingen rondom het spelen van wedstrijden alleen voor jeugdteams tot en met de O18 (formeel hanteert de Rijksoverheid t/m 17 jaar), wat inhoudt dat de Regiocup niet door kan gaan voor de O19 en O23-teams.

Op www.knvb.nl/regiocup hebben we een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen over de KNVB Regiocup.

Trainingen en wedstrijden senioren
Tweede mooie versoepeling is dat senioren met ingang van 5 juni weer volledig mogen trainen en onderlinge trainingswedstrijdjes mogen spelen bij de eigen vereniging. Dit allemaal zonder beperkingen in groepsgrootte en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. Helaas mogen senioren nog geen wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Opening kantines en terrassen
Kantines (en terrassen) zijn gelijkgetrokken met de reguliere horeca en mogen dus open onder dezelfde voorwaarden als die er voor de horeca geformuleerd zijn.

Kleedkamers en/of douchegelegenheid mogen open
Met de verruimde maatregelen is ook bekend geworden dat de kleedkamers en douches weer mogen worden gebruikt. Uiteraard nog wel met de basismaatregelen in acht nemend, denk bijvoorbeeld aan de anderhalve meter afstand.


Bericht per 25 maart 2021
Vanaf woensdag 31 maart wordt de avondklok verzet naar 22.00 uur. De trainingstijden gaan dan weer terug naar de oorspronkelijke tijden zoals die voor de avondklok golden. Raadpleeg hier het schema.

Bericht per 2 maart 2021
Vanaf 4 maart gaat de selectie senioren weer trainen. Raadpleeg hier het gewijzigde trainingschema ivm avondklok.

Bericht per 17 januari
Vanaf maandag 18 januari kan er weer getraind worden.Het protocol blijft ongewijzigd t.a.v. vorig jaar (kleedlokalen kunnen niet gebruikt worden).
Het trainen is toegestaan maar het is geen verplichting.

 

Bericht per 30 december 2020
Trainingen jeugd en senioren zijn t/m 19 januari afgelast.

Bericht per 14 december 2020
SV Leunen heeft besloten om alle trainingen met ingang van 14 december af te gelasten tot nader bericht. Wij vinden het risico te groot en hopen hiermee een bijdrage te leveren aan zo min mogelijk contacten, c.q. besmettingen. Wij hopen dat jullie ondanks alle beperkende maatregelen toch fijne feestdagen hebben, en hopen zo snel mogelijk weer samen te kunnen gaan sporten!

Berichten per 16 oktober 2020
- Alle jeugd en senioren wedstrijden zijn afgelast t/m 11 november
- Alle kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
- De rijksoverheid heeft bepaald dat spelers t/m 17 jaar mogen sporten in teamverband en onderlinge trainingswedstrijden mogen spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club.
- bij 18 jaar en en ouder is dit in groepen van maximaal van 4 spelers en op 1,5 m1 afstand van elkaar
- Voor de spelers t/m 17 jaar geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training.


Berichten per 29 september 2020


Kantine

- de kantine is tot nader order gesloten op trainings- en wedstrijddagen;

Toeschouwers
- toeschouwers zijn bij thuiswedstrijden en trainingen niet welkom op het sportpark;
- bij wedstrijden van jeugdleden t/m O19 vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen op het sportpark blijven kijken naar de wedstrijd. We gaan ervan uit dat de bezoekende club met het aantal chauffeurs verantwoord mee omgaat. Als we zien dat de bezoekende club met onnodig veel chauffeurs langs de lijn staat, gaan we hier een maximum aan stellen.
- ouders van onze eigen jeugdspelers die hun kinderen met de auto naar het sportpark brengen, zijn niet welkom op het sportpark.

Spelers
- geblesseerde spelers nemen geen deel aan de wedstrijd / training en hebben geen noodzakelijke rol bij het organiseren van de wedstrijden en zijn daarom niet welkom op het sportpark.
- na afloop van de training/wedstrijd verlaat iedereen zo snel mogelijk de sportaccommodatie. Zij blijven dus ook niet kijken naar een andere training/wedstrijd na afloop omdat zij dan worden gezien als toeschouwers.

Berichten per 26 augustus 2020

Gebruik kleedlokalen en douches
Kleedlokalen en douches kunnen gebruikt worden door de jeugd t/m JO17. Hierin zijn geen beperkingen. Voor jeugd JO19 en senioren geldt onderling de 1,5 m1 maatregel in de kleedlokalen en douches, dus met maximaal 8 in het lokaal.
Wij als SV leunen faciliteren het douchen, wij zullen echter niets verplichten en geven hierin ook geen advies. Als er jongeren of ouders van kinderen zijn die niet willen douchen dan hebben ze hierin zelf de keus.

Vervoer spelers naar uitwedstrijden van alle 13-jarigen en ouder
Onderstaand is advies van de rijksoverheid:
Rijden met de auto Ik rijd met de auto. Kan ik mensen meenemen die niet tot mijn huishouden of gezin horen?
Ja. U kunt in de auto zitten met mensen uit een ander huishouden. Dan is het advies een mondkapje te dragen. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen. Ook als zij niet tot hetzelfde huishouden horen.
Als u alleen in uw auto rijdt of met mensen uit uw eigen huishouden, dan hoeft u geen mondkapje te dragen.

Als club houden we ons aan de adviezen van de rijksoverheid. Het is een advies, geen verplichting.
Echter: indien √≠emand in die auto wil dat er een mondkapje gedragen wordt in de auto, dient iedereen in die auto dat te doen. Iedereen heeft dit te respecteren van elkaar. Je kunt niet in ieders  persoonlijke situatie kijken. Dus onze tip is, neem uit voorzorg een mondkapje mee.

We hopen hierbij op ieders begrip en medewerking!

Bestuur SV Leunen