• kop3.jpg
  • kop5.jpg
  • kop1.jpg
  • kop2.jpg

Verder kregen we deze week twee nieuwtjes te horen:
Ed en Lonneke Litjens maakten bekend dat zij weer een kindje verwachten en
Roy Bexkens maakte bekend dat hij op 10-10 in het huwelijksbootje stapt met zijn Marly.
Ed, Lonneke, Roy en Marly, van harte gefeliciteerd.
En nu terug naar het voetballen.

De opstelling:
Keeper : Guido Vonken
Achterin : Sander Peeters, Andre Swinkels, Renee Rongen en Twan Martens
Middenveld : Geert Thijssen, Ed Litjens, Joris van Lierop en Arno Jansen
Voorin : Mike Leenders en Pascal Willemsen
Reserve : Jos Fleurkens, Marco Berden en Geert Achten.
Grensrechter : Martin Michel
Scheidsrechter : Phill Mitchel

Na 25 seconden mocht ik voor het eerst mijn pen al pakken om het eerste hoogtepunt te noteren. Geert Thijssen zette het namelijk op links op een lopen en schoot van een geschatte afstand van zo'n 20 meter op doel. De bal ging net naast.
3e minuut: Diepe bal Andre Swinkels op Pascal Willemsen. Dit leek een prooi te worden voor de SVV keeper, maar die miste de bal en Pascal Willemsen bleef goed opletten. Hij liep achter de bal aan en legde de bal in het netje. 1-0
8e minuut: Foutieve pass in de Leunse opbouw. De bal werd door SVV onderschept en meteen diep gespeeld op hun spits. Guido Voncken kwam heel snel zijn goal uit om de doorgebroken SVV spits te stoppen. Dit lukte ten koste van een corner. Die werd van de linkerkant genomen en in een keer bij de tweede paal in het doel gekruld. Bij dit doelpint ging onze keeper Guido niet geheel vrijuit. Vanaf de kant leek het er op dat hij meer oog had voor de SVV spelers dan voor de bal. 1-1.
12e minuut: Afstandsschot SVV. Naast.
20e minuut: Een SVV speler loopt een spierblessure in de hamstring op. SVV vraagt of wij nog een speler over hebben. Jos Fleurkens gaat SVV versterken.
21e minuut: Counter SVV. Hun spits is weg en krijgt van de achtervolgende Andre Swinkels een "duwtje" in de rug. Scheidsrechter Phill, die op grote afstand volgde, was resoluut en legde de bal op de stip. Vanuit de dug-out leek het zeer zwaar gestraft, maar van het publiek aan de overzijde kreeg ik later te horen dat de beslissing van de scheids de enig juiste was. De pingel werd onberispelijk binnen geschoten. Guido kansloos. 1-2.
23e minuut: Vrije trap Leunen vanaf onze linker kant. De bal wordt hoog voorgegeven door Geert Thijssen. Net voordat Pascal Willemsen aan de bal kon komen, werd deze door de SVV keeper weggetikt, maar wel zodanig dat hij voor de voeten viel van Arno Jansen. Deze kans was zelfs voor Arno niet te missen. Simpel schoot Arno de bal binnen. 2-2.
30e minuut: Afstandsschot Joris van Lierop. Net naast.
33e minuut:Corner SVV vanaf hun rechterkant. Net voorlangs gekopt.

In de rust kregen we weer een verzoek van SVV om een speler te leveren. De man aan hun zijde die maar een helft kon spelen moest gaan. Nu hadden wij nog Marco Berden en Geert Achten op de bank zitten. Om SVV niet te sterk te maken, werd besloten Geert Achten aan hen te geven.
Rene Rongen werd gewisseld voor Marco Berden. En zoals eerder al gezegd, nam Geert Thijssen de plaats van Marcel Vogelsangs over bij SVV. Dus na rust speelde SVV met 3 Leunse spelers. Deze werden op de volgende posities gestationeerd. Geert Thijssen, links buiten, Jos Fleurkens, laatste man en Geert Achten, voorstopper. Kortom SVV had wel lef om ons centraal achterin neer te zetten.

Over de tweede helft van Leunen kunnen we eigenlijk heel kort zijn. "BAGGER"
-als je wordt gecoacht en je luistert niet,
-als je niet wil bewegen
-als de bal staat af te wachten
-als je de bal gaat brengen
-als je geen enkele strijd wil laten zien,
Tja.... dan roep je het onheil over jezelf af.
7e minuut: Diepe bal Venray, onderschat door Sander Peeters. Ook Guido Voncken twijfelt. SVV spits krijgt de bal voor de voeten en haalt uit. 2-3.
18e minuut: Balverlies Mike Leenders. SVV tikt zich naar voren. Van zo'n 20 meter werd ineens uitgehaald en Guido werd verrast. 2-4
20e minuut: Ingooi SVV. Hun spits ging er op links vandoor en werd met een uiterste inspanning door Andre Swinkels gestuit. Vanaf de kant leek dat meer op een strafschot dat die uit de eerste helft. Scheids liet doorspelen
21e minuut: Weer een kans voor SVV. Schot gaat net naast het doel.
28e minuut: "Kansje" Marcel Vogelsangs. SVV keeper redt.
30e minuut: Opzettelijk hands SVV speler. Scheids geeft hem geel, dus 10 minuten wegwezen. Ook al speelde SVV maar met 10 man verder, het verschil was niet te zien.
Zo eindigde een troosteloze, maar wel uiterst sportieve wedstrijd in een 2-4 nederlaag. Na de wedstrijd bleef het nog lang onrustig, maar wel gezellig, in de kantine.

Als nabrander zou ik willen zeggen:
Het is niet erg om van SVV te verliezen, maar wel op de manier waarop.
Ik denk dat we daar maar eens een weekje met zijn allen over moeten na gaan denken.